ПЕТ ПРОДУКТА ЗА ОБЛЕКЧАВАНЕ НА ЗАПЕКА

Всеки човек поне веднъж в живота си се е сблъсквал с болезнен и неприятен запек. Най-малко в този момент му е до ядене, но има продукти, които могат да помогнат за разрешаване на проблема.

Семена от чиа. 30 грама от тези семена съдържат около десет грама фибри, а малкият им размер позволява тези семена да бъдат включени в различни ястия и напитки – като овесени ядки, салати и шейкове. Това е превъзходно средство да се избавите от запека.

Ядки. Вероятно знаете, че в 30 грама шамфъстъци има три грама фибри, а в същото количество бадеми – 3,5 грама. Освен това ядките са отличен източник на здравословни мазнини. Затова е добре да се консумира по шепа ядки всекидневно.

Леща. Една чаша леща приблизително съдържа 15,6 грама фибри, което е повече от половината от необходимата дневна доза. В лещата съдържанието на протеини е 18%, а те също са важен компонент на храненето.

Броколи. Те са богат източник на фибри. Съдържанието им е приблизително три грама на чаша. Броколите също осигуряват на организма витамин С и витамин К.

Овесени ядки. Те не само намаляват показателите на „лошия“ холестерол, но са и богат източник на фибри – приблизително четири грама на чаша. Към тях може да добавите ядки и плодове, за да повишите съдържанието на най-важния компонент в борбата със запека, пише The Health Site.

Напиши първи коментар

Коментари

Your email address will not be published.


*