ОБЯВЕНА Е ГРИПНА ЕПИДЕМИЯ В ЦЯЛАТА СТРАНА

Със заповед на министъра на здравеопазването от утре до 11 март е обявена грипна епидемия в цялата страна. Преустановяват се учебните занимания в училищата, детските и женските медицински консултации, профилактичните прегледи и имунизации, провеждането на планови операции и свижданията във всички лечебни заведения. Препоръчва се да бъдат преустановени учебните занятия в университетите и масовите мероприятия.

Детските градини ще останат отворени при задължително изискване за медицински преглед на входа, както и при засилени мерки за почистване и дезинфекция в помещенията. По преценка на родителите и семействата децата може да не посещават детска градина в периода до 11 март.

На регионалните здравни инспекции е възложено да уведомят областните управители, кметовете на общини и лечебните заведения в съответната административна област за въведените противоепидемични мерки. За създаването на необходимата организация по преустановяване на учебните занятия трябва да бъдат уведомени и регионалните управления на образованието.

Напиши първи коментар

Коментари

Your email address will not be published.


*