БЕЗПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ ПО РЕПРОДУКТИВНО ЗДРАВЕ ОРГАНИЗИРАТ В ПЪРВА САГБАЛ „СВЕТА СОФИЯ“

За поредна година  Първа САГБАЛ „Света София“ възобновява  кампанията за безплатни прегледи, насочени към репродуктивното здраве на българите, съобщават от лечебното заведение. В периода 1 юни – 14 юли 2022 г.  двойките  ще имат възможност да се консултират безплатно със специалисти по репродуктивно здраве.

Кампанията е насочена както към млади учащи хора (студенти и докторанти) в рамките на програмата „Въпрос на разговор и преглед”, така и към двойки над 40-годишна възраст по програмата „40+”.

Кампанията за млади учащи хора „Въпрос на разговор и преглед” се осъществява с подкрепата на Столичната община, фондация „Искам бебе“ и сдружение „Зачатие“. Основните цели са подобряване на репродуктивните възможности на младите хора на България, информиране на младото поколение за репродуктивното и сексуалното здраве и как това се отразява на репродуктивното им бъдеще, както и поощряване на  раждането на първо дете преди 30-годишна възраст. В рамките на програмата има възможност за предоставяне на финансова помощ чрез преференциални цени за двойките с репродуктивни проблеми, като изискването е поне единият от двамата да е учащ.

Програмата „40+“ е насочена основно към пациентки на възраст над 40 години, но от нея могат да се възползват и по-млади жени с преждевременно намален яйчников резерв.

Безплатните прегледи за жените ще се проведат чрез следните дейности: попълване на въпросник; разговор със специалист по репродуктивна медицина, ембриолог, андролог; рутинен гинекологичен преглед, включващ задължително безплатен ултразвук. Консултациите при мъжете включват безплатна спермограма, попълване на въпросник, разговор със специалист и анализ на спермограма. При необходимост в прегледите ще бъдат включвани и други специалисти – мамолог,  психотерапевт и др. При установяване на здравословен проблем, консултираните ще бъдат насочвани за последващо диагностично уточняване и лечение.

За безплатните прегледи и консултации не се изисква направление от личния лекар или друг медицински документ. Те ще се извършват всеки делничен ден от 10:00 до 13:30 часа. Необходимо е предварително записване на тел: 0889974854;   02/ 447 02 63;  0878 20 52 53.

Още по темата

Напиши първи коментар

Коментари

Your email address will not be published.


*