ПЪРЖЕНАТА ХРАНА ИМА ПАГУБЕН ЕФЕКТ ВЪРХУ КРЪВОНОСНИТЕ СЪДОВЕ

Продължителността на живота на човек до голяма степен зависи от сърцето му. А за нормалното функциониране на сърдечносъдовата система е изключително важно правилното и балансирано хранене.

Пържената храна има пагубен ефект върху кръвоносните съдове, каза за радио Sputnik руският кардиолог Ярослав Ашхимин. В нея се „образуват опасни вещества, които могат да доведат до увреждане на кръвоносните съдове“, посочва той.

Преработените месни продукти също не са препоръчителни.

Що се отнася до сладкото, то не бива да се изключва напълно от диетата. В малки количества не е опасно за сърцето, обяснява лекарят. Избирайки десерт, трябва да се има предвид, че тестените изделия не са толкова опасни, но могат да доведат до затлъстяване и нарушения на въглехидратния метаболизъм.

Кардиологът подчертава, че недохранването провокира ускорен растеж на атеросклеротичните плаки в съдовете.

Още по темата

Напиши първи коментар

Коментари

Your email address will not be published.


*