БЕЗПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ ЗА ОСТЕОПОРОЗА ОРГАНИЗИРАТ В СТОЛИЧНА БОЛНИЦА

На 10 февруари 2023 г. (петък) от 08:30 до 17:00  ч. мултидисциплинарен екип на болница „Лозенец“, в състав – рентгенолог, ендокринолог и лаборант ще диагностицира и консултира за остеопороза безплатно жени в пери и постменопаузална възраст (след 45-50-годишна възраст), съобщиха от лечебното заведение.

Остеопорозата е социалнозначим проблем, с огромно клинично значение. Според дефиницията на National Institutes of Health, NIH остеопорозата представлява „Скелетно заболяване, което се характеризира с нарушена костна здравина, предразполагаща индивидите към повишен риск от счупвания“. Диагностиката и профилактиката ѝ са от основно значение при жените, особено в менопаузална възраст, с оглед превенция от фрактури.

След 50-годишна възраст над 30 процента от жените развиват остеопороза. Статистическите данни у нас сочат, че близо 900 000 българки са с повишен риск за остеопорозни фрактури, както и тези, провеждали дългосрочни хормонални терапии.

Заявките за консултациите ще се осъществяват през контактната ни форма, както и на тел.: 02 96 07 682, посочват от болницата.

Още по темата

Напиши първи коментар

Коментари

Your email address will not be published.


*