ОСМОМАРТЕНСКА АКЦИЯ ПО КРЪВОДАРЯВАНЕ ОРГАНИЗИРАТ В „ПИРОГОВ“

Акция по кръводаряване ще се проведе на 7 и 8 март в УМБАЛСМ  „Н. И. Пирогов“, съобщиха от лечебното заведение. Кампанията ще е от 08:30 до 13:00 часа в рапортна зала „Емил Таков“, ет. 2 (над спешното отделение) в болницата.

Университетската спешна болница, която денонощно приема за лечение пациенти с най-тежки заболявания, започва двудневната акция сред своите служители, за да подпомогне сериозната нужда от кръв за пациентите си.

В кръводаряването могат да се включат и дългогодишни кръводарители, близки на пациенти, както и всички хора с големи сърца, желаещи  да подарят шанс за живот. Изключително признателни ще сме на всички дарители и особено на онези, които са от група „А-„, подчертават от лечебното заведение.

За последната година болница „Пирогов“ е използвала близо 1700 литра кръв и 761 литра плазма, съобщава началникът на отделението по трансфузионна хематология д-р Евгения Шурлиева. Тя припомня и, че в световен мащаб кръводаряването е все по-препоръчителен метод за регенериране на клетките в човешкия организъм.

Всеки, който желае да се включи в кампанията, трябва да носи лична карта. Препоръчително е кръводарителите да са приели храна, вода и пили кафе.

Напиши първи коментар

Коментари

Your email address will not be published.


*