КЪРВЕНЕТО НА ВЕНЦИТЕ МОЖЕ ДА Е СИМПТОМ ЗА ПРОБЛЕМ С ЧЕРНИЯ ДРОБ

Кървенето на венците по време на миене на зъбите може да е сигнал за проблем с черния дроб. Това посочват от Националната здравна служба на Обединеното кралство.

Прекомерното кървене възниква заради нарушения в работата на черния дроб, тъй като, ако органът е увреден, може да се забави или прекрати производството на протеини, необходими за съсирването на кръвта, обясняват експертите.

Особено внимание трябва да се обърне, ако кървенето е станало чест проблем, а стоматологът твърди, че със зъбите и венците всичко е наред. Понякога този симптом може да бъде придружен от внезапно кървене от носа или поява на синини по тялото.

Най-ранните симптоми за неалкохолна мастна чернодробна болест могат да бъдат нетипични признаци: слабост, умора, нарушение на съня; тежест, дискомфорт или болки в дясното подребрие (хипохондриум); главоболие и световъртеж; метеоризъм, гадене, нарушение на изпражненията; косопад; подуване на глезените; треска или пристъпи на треперене.

В рисковата група са и хора с наднормено тегло и висок холестерол, диабетици, пациенти с проблеми на щитовидната жлеза, заболявания на стомашно-чревния тракт, възрастни хора, пушачи, както и такива, които са на строги диети и приемат редица лекарства.

Напиши първи коментар

Коментари

Your email address will not be published.


*