СИЛОВИТЕ ТРЕНИРОВКИ СА ПОЛЕЗНИ ПРИ ЛЕЧЕНИЕ НА ТРЕВОЖНОСТ И ДЕПРЕСИЯ

Снимка: Pixabay.com

Изследване на учени от Университета на Лимерик в Ирландия и на Университета на Айова, САЩ, показа, че силовите тренировки имат ефект при лечение на симптоми на тревожност и депресия, съобщи „Медикъл Експрес“, цитирано от БТА.

Резултатите подкрепят ползата от тези упражнения при пациенти със симптоми на тревожност и депресия и изследват механизмите на въздействие.

Изследването – под ръководството на проф. Матю Херинг от Университета на Лимерик и проф. Джейкъб Майър от Университета на Айова, е публикувано в специализираното издание Trends in Molecular Medicine („Тенденции в молекулярната медицина“). Авторите казват, че са налице „вълнуващи доказателства“, че силовите тренировки може да са достъпна алтернативна терапия за подобряване на ефекта на по-утвърдени лечения за тревожност и депресия и за допълнителни ползи върху здравето.

Здравните ползи от силовите тренировки или от упражненията за укрепване на мускулатурата са отдавна установени, каза д-р Херинг. Той подчерта, че досега сравнително неизследвано е въздействието на тези упражнения върху депресивните симптоми.

Напиши първи коментар

Коментари

Your email address will not be published.


*