РАБОТАТА ПОМАГА ЗА ИЗБЯГВАНЕ НА ПРОБЛЕМИ С ПСИХИЧНОТО ЗДРАВЕ

Работата помага за справяне с психичните проблеми, твърди пред Daily Mail психиатърът Макс Пембъртън. Според него тя е фундаментална за психичното здраве – дава на човека не само пари, но и цел, дневен режим и високо самочувствие. И въпреки че много хора не работят заради психични проблеми, има убедителни доказателства, че най-доброто средство за лечение на лека до умерена депресия и тревожност е именно трудът, посочва лекарят.

По време на работа човек получава удовлетворение от това, което прави, общува с други хора, което му помага да не се фокусира върху проблемите си. Според психиатъра за доста хора работата би била много по-полезна от всякакви хапчета, които специалистите препоръчват.

Пембъртън добавя, че в практиката си рядко се е сблъсквал с хора, които са толкова недееспособни заради депресия, че не могат да работят. „Знаем, че безработицата и депресията са неразривно свързани и безработните са много по-склонни да изпитват ментални проблеми, отколкото тези, които работят. (…) Да, работата понякога може да бъде скучна и уморителна, но твърдо вярвам, че е по-добра от алтернативата ѝ“, обяснява психиатърът.

Напиши първи коментар

Коментари

Your email address will not be published.


*