ДОБРОВОЛЦИ НА БЧК ЩЕ РАЗДАВАТ МИНЕРАЛНА ВОДА В ГОРЕЩИНИТЕ В СОФИЯ УТРЕ И В ПЕТЪК

Във връзка с очакваните високи температури и обявен жълт код за опасни горещини на 10 юли 2024 г. (сряда) и 12 юли 2024 г. (петък) доброволци на Столичната организация на БЧК ще раздават безплатно бутилирана минерална вода в горещите часове на деня от 11:30 ч. до 13:30 ч.  в два пункта: НДК – на входа срещу бул. „Витоша“ и на изхода на метрото и градинката срещу Софийския университет „Климент Охридски“, съобщиха от БЧК. Минералната вода е осигурена от „Девин“ ЕАД.

Високите температури увеличават загубата на течности, а пиенето на вода помага за поддържане на оптималното ниво на хидратация в тялото за регулиране на телесната температура, подобрява физическата издръжливост, намалява умората и помага за поддържане на концентрацията. За да се предпазите – избягвайте излизането навън в най-горещата част на деня, а ако то е наложително, стойте на сянка, носете шапка и светли дрехи, използвайте крем с висок слънцезащитен фактор и пийте достатъчно течности, съветват специалистите. Ако почувствате неразположение, незабавно потърсете медицинска помощ.

БЧК напомня, че високите температури през летните месеци могат да поставят в риск здравето и живота на всекиго. Особено податливи на това са възрастните, хронично болните и децата.

Напиши първи коментар

Коментари

Your email address will not be published.


*