КАКВИ ХРАНИ СА ПОЛЕЗНИ ЗА КОНСУМИРАНЕ ПО ВРЕМЕ НА ТРОМБОЗА?

При дълбока венозна тромбоза освен медикаментите е от значение и храната, която приема човек, посочват специалистите. Ето няколко полезни храни, които трябва да бъдат включени в диетата.

Мазни морски риби и морски дарове

Тези продукти съдържат голямо количество омега-3 мастни киселини, които имат доста изразен ефект върху процеса на образуване на тромби.

Лук и чесън

Компонентите в тези продукти имат лек биохимичен ефект, свързан с процеса на образуване на кръвни съсиреци, до известна степен удължават времето на съсирване на кръвта.

Ферментирали млечни продукти

Те също са много полезни за вените.

Вода

Трябва да се помни, че тялото ни се състои повече от 70% вода, а дехидратацията е значителен рисков фактор за образуване на тромби. Препоръчва се на хората с такъв проблем да пият най-малко 1,5 литра вода на ден.

Храни, които предпазват от запек

Запекът е рисков фактор не само за тромбообразуване, но и за други заболявания. Затова трябва да се избягват храни, които провокират запек.

Напиши първи коментар

Коментари

Your email address will not be published.


*