ВОДЕЩИ ПЕДИАТРИ ОТ СТОЛИЦАТА ЩЕ ПРЕГЛЕЖДАТ В СЪБОТА ДЕЦА В БУРГАС

Едни от най-добрите специалисти по детски болести от София ще преглеждат деца от Бургас на 25 февруари (събота), съобщиха от Областната управа на Бургас. Лекарите са част от Програма „Детско здраве“, в която участват водещи специалисти от болница „Пирогов“ и медици от Столична лекарска колегия.

Детските лекари са от специалностите УНГ, ортопедия и травматология, неврохирургия, урология, хирургия, кардиология, неврология, ендокринология, дерматология, педиатрия, образна диагностика, АГ, офталмология. Те ще преглеждат безплатно деца до 18-годишна възраст.

Прегледите ще са на 25 февруари от 09:00 до 13:00 ч. в сградата на ДКЦ 1, на адрес – гр. Бургас, бул. „Стефан Стамболов“ №73.

Децата, които са с хронични и придружаващи заболявания, трябва да носят за консултацията цялата медицинска документация, съпровождаща заболяването.

Прегледите стават след предварително записване на тел.: 056/810-571 и 056/859-751 всеки делничен ден между 14:00 и 18:00 часа.

Националната програма „Детско здраве“ води своето начало от болница „Пирогов“, където преди десет години се провеждат първите безплатни профилактични прегледи. Инициатор на програмата тогава е водещият специалист УНГ д-р Асен Меджидиев (днес служебен министър на здравеопазването).

Напиши първи коментар

Коментари

Your email address will not be published.


*